• GEL MANDIAN KELAPA DARA

GEL MANDIAN KELAPA DARA

Product Code:GST-GEL500
Availability:In Stock
 • USD12.500

 • EMP 125
 • Ex Tax:USD12.500

0 reviews Write a review


GEL MANDIAN KELAPA DARA

Memberikan kepelbagaian fungsi yang sememangnya menakjubkan. Gel Mandian Kelapa Dara bukan setakat mampu mempertingkatkan kesihatan diri, malah ia juga mampu meningkatkan tahap kecantikan kulit seseorang. Kajian juga telah menunjukkan bahawa minyak kelapa dara ini mampu melembut dan menghaluskan kulit di samping memperbaiki tona warna kulit yang kusam atau tidak sekata serta membantu masalah kulit berminyak. Dengan mengamalkan penggunaan Gel Mandian Kelapa Dara pada permukaan kulit ia mampu melembab, menjaga dan merawat di samping membantu menyejukkan kulit dan meningkatkan tahap kebersihan dan kecantikan kulit.


MINYAK KELAPA DARA


Berfungsi untuk melembab, menjaga dan merawat kulit di samping membantu menyejukkan kulit dan meningkatkan tahap kebersihan dan kecantikan kulit. Ia juga dapat mengembalikan keremajaan kulit anda serta mampu mengekalkan kulit dari membentuk jeragat dan masalah kulit lain yang disebabkan faktor penuaan dan pendedahan berlebihan daripada matahari. Minyak Kelapa Dara akan meresap jauh hingga ke lapisan bawah kulit dan akan menguatkan lapisan tisu berkenaan. Akhirnya, kulit anda akan menjadi lembut serta sihat "bercahaya".


TOCOTRIENOL


Tocotrienol adalah anti-oksidan yang mampu melindungi kulit dari kesan tindakbalas radikal bebas, meningkatkan kesihatan kulit dan mencegah penuaan kulit. Selain itu juga, ia amat berkesan membantu meningkatkan imuniti badan dan menghindarkan penyakit. Ia juga memainkan peranan yang penting di dalam kawalan sistem imunisasi badan serta berkeupayaan mengurangkan kolesterol dan kesan anti-kanser.


MADU


Madu adalah campuran beberapa jenis gula dengan air dan mengandungi sedikit bahan-bahan seperti logam, asid dan enzim. Madu yang dihasilkan pula mengandungi enzim-enzim hidup yang amat diperlukan manusia untuk meningkatkan fungsi tubuh badan ke tahap optima. Madu mempunyai pelbagai khasiat seperti menghasilkan kulit yang halus, bersih dan berseri-seri. Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan. Menambahkan kejelitaan rupa paras yang asli dan tubuh badan yang menarik.


MINYAK ZAITUN


Minyak Zaitun mempunyai nilai yang tinggi dalam bidang perubatan. Ia bertindak sebagai pelicin dan pelembut kepada kulit yang mengalami ekzema dan psoriasis seterusnya dapat meremajakan kulit. Selain itu, minyak zaitun juga mampu melembutkan kulit serta melambatkan proses penuaan. Tambahan pula, ia mampu memberi kesuburan pada kulit serta membekalkan vitamin E dan pelbagai lagi vitamin untuk anti-penuaan. Pakar kecantikan juga sepakat mengatakan bahawa minyak zaitun amat berguna untuk kecantikan. Kononnya Cleopatra, Ratu Mesir Purba yang jelita itu juga menggunakan minyak zaitun untuk menjaga kecantikannya. 


BIO-ENZIM


Bio-Enzim adalah merupakan "catalyst" yang mampu meningkatkan keampuhan dan kesihatan sel-sel kulit. Enzim terdiri daripada pelbagai jenis protein yang bekerja untuk mendorong reaksi kimia yang diperlukan untuk tindakan tertentu atau gizi. Bagi penggunaan kosmetik, enzim yang digunakan mampu untuk membantu sel kulit bertindakbalas terhadap sebarang radikal dan masalah.


KELEBIHAN GEL MANDIAN KELAPA DARA

 1. Memberi sentuhan terapi yang menyegarkan semasa mandi.
 2. Sesuai digunakan setiap hari oleh seisi keluarga.
 3. Menjadikan kulit badan yang kusam menjadi lebih bersih, segar dan bermaya.
 4. Menjaga dan memelihara permukaan kulit dengan lebih baik dari segi pembinaan semula sel-sel kulit yang telah mati.
 5. Mengatasi masalah alahan kulit seperti kegatalan atau serangan kulat.
 6. Mengatasi masalah kulit kering.
 7. Melembut serta melicinkan struktur kulit.
 8. Melambatkan proses penuaan pada kulit.
 9. Membantu memberi kesegaran kulit.
 10. Meningkatkan daya perlindungan kulit.
 11. Mengatasi masalah kulit kusam atau tidak sekata.

BAHAN-BAHAN

Air, Sodium Laureth Sulphate, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates Copolymer, Decyl Glucoside, Gliserin, Methylchloroisothiazolinone, Minyak Kelapa Dara, Madu, Minyak Zaitun, Bio Enzim, Tocotrienol dan Pewangi.

BERAT : 500ml

*Untuk Kegunaan Luaran Sahaja.


CARA PENGGUNAAN

Gunakan setiap kali mandi.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Tags: Alteromall